Rólam

Szinta

 

Az emberekben a brand név hallattán legtöbbször felmerül a kérdés,  hogy  honna jött ez a név.  Nagyon sokat kutattam, hogy rátaláljak  arra,  ami igazán  fedi az elképzelésemet, de...

...először is, hogy értelmet nyerjen a magyarázat, mesélnék arról, hogy  mit is  szeretnék megosztani  az emberekkel és honnan jött az  ötlet.

A lakberendezés tini korom óta nagyon mozgatja a fantáziám, de a  párnákkal  még régebbi a  kapcsolatom, kislány korom óta, rengeteg  párnát gyűjtöttem  össze. Szerettem volna, ezen a vonalon  maradni, így jött az ötlet, hogy a jövőben a lakástexilekkel, lakberendezéssel  akarok foglalkozni.  Egyre több helyen szembesültem vele, hogy sok más kultúrában beépítik a modern lakberendezésbe  az ősi  hagyományokat, motívumokat (pl. a keleti művészet, feng shui, afrikai motívumokat, ausztrál  fa kiegészítők). Én is szerettem volna valamit, ami igazán “magyar”, amivel az otthonokba tudok  csempészni az ősi hagyományainkból egy kis darabot. Sajnos a mi ősi történelmünkből nem sok  emlék  maradt fenn, a 9-10. századi néhány tarsolylemezen és más fémvereteken kívül. Ezért úgy  döntöttem, ezt a parányi kis darabot, ami megmarad az ősi történelmünkből, megpróbálom  beilleszteni a mai modern lakberendezés elemi közé. Mert micsoda szépség valamit továbbvinni a  régmúlt időkből, átemelni valamit a gyökereinkből a mai, modern kori otthonainkba. A célom, hogy a  párnáim vásárlói otthonába jutassam az ősi kultúránkat és a szépséget.

 Hát, így jött, hogy ezeket a motívumokat jelenítem meg egy kicsit újra gondolva a lakástextileken.

 Tehát, a kérdésre válaszolva, a Szinta egy ősmagyar női név az Árpád-korból, melynek a jelentése  SZÉPSÉG, SZÉP MEGJELENÉS.   Amikor  megtaláltam ezt a nevet rögtön tudtam, hogy ez az, ami  igazán mindent elmond erről a márkáról.

Szerettel,

Tanács Ágota